Η κατάλληλη αθλητική κάλτσα για τους δρομείς – Νέο προϊόν από την X-CODE

Η επιλογή της κατάλληλης δρομικής κάλτσας αποτελεί βασικό παράγοντα στο να απολαύσει ο αθλούμενος την δρομική του προσπάθεια και να θέσει τα νέα όρια στην αθλητική του απόδοση.
Μια υψηλής ποιότητας δρομική κάλτσα συνιστά ένα από τα σημαντικότερα “εργαλεία” του εξοπλισμού ενώ ταυτόχρονα η εργονομική του λειτουργία παίζει καθοριστικό ρόλο στη διατήρηση των ιδανικών συνθηκών για την υγεία των ποδιών. Αντιλαμβανόμαστε βεβαίως την σπουδαιότητα επιλογής του κατάλληλου προϊόντος, λαμβάνοντας υπόψη μας ότι το υλικό με το οποίο έρχεται σε απευθείας επαφή το πόδι είναι η κάλτσα και στην πραγματικότητα αυτή είναι που διαχειρίζεται αποτελεσματικά την υγρασία του ποδιού και παράλληλα αποτελεί την επιφάνεια που θα προστατέψει τα πόδια σας από τις πιέσεις , τις τριβές και τους κραδασμούς –υποστηρίζοντας σωστά το πέλμα με τις επιλεγμένα ανατομικές επενδύσεις που διαθέτει.

Μια κάλτσα κατασκευασμένη από μη κατάλληλα υλικά για δρομικές προπονήσεις, μπορεί ολοσχερώς να καταστρέψει και την εφαρμογή και τις ιδιότητες ακόμη και του καλύτερου παπουτσιού.
Για το άθλημα του Running-όπου η εφίδρωση είναι έντονη και συνεχής για μεγάλο χρονικό διάστημα, οι πιο κατάλληλες ίνες για την κατασκευή καλτσών ιδανικών για τρέξιμο είναι οι διαπνέουσες ίνες, φιλικές με το δέρμα και με ταχύτατη απομάκρυνση της υγρασίας από το πόδι του αθλητή, καθότι όπως όλοι γνωρίζουμε: “Σκοτεινό, ζεστό, υγρό περιβάλλον και μη επαρκώς αεριζόμενο-είναι ο παράδεισος των μυκητών”

Η κατάλληλη δρομική κάλτσα πρέπει να είναι το ίδιο λειτουργική στο τελευταίο χιλιόμετρο χρήσης της-όσο και στο πρώτο, και να προσφέρει τις κατάλληλες τεχνικές προδιαγραφές και ιδιότητες . Όπως:

Γενικά τι πρέπει να προσέξουμε;

  • Τα υλικά (νήματα) που χρησιμοποιούνταi,πρέπει να απομακρύνουν τον ιδρώτα
  • Να αποφεύγουμε τις βαμβακερές κάλτσες
  • Να χρησιμοποιούμε κάλτσες με ίνες που να παρέχουν αντιμυκητιακές ιδιότητες
  • Να χρησιμοποιούμε κάλτσες άοσμες
  • Κατασκευαστικά, οι κάλτσες να εφαρμόζουν και να μην γλιστρούν μέσα στο παπούτσι
  • Να χρησιμοποιούμε κάλτσες με ανατομικό αριστερό / δεξί πέλμα
  • Να χρησιμοποιούμε κάλτσες χωρίς ραφές στα δάκτυλα
  • Να χρησιμοποιούμε κάλτσες ενισχυμένες με υλικά αντοχής στα σημεία τριβής για μεγάλη διάρκεια ζωής

Νέα δρομική κάλτσα μεγάλων αποστάσεων από την XCODE

Το μοντέλο “Long Run High-Vis” δημιουργήθηκε για δρομείς μεγάλων αποστάσεων καθώς είναι μελετημένο σε ύψος (Low cut) και πάχος πλέξης (Lightweight), διαθέτει εφαρμοσμένη τεχνολογία Compressive fit στο πέλμα ενώ ταυτόχρονα η “second skin” αίσθηση εφαρμογής προσφέρει στον δρομέα  εξαιρετική προστασία στα πόδια από τις τριβές  που δημιουργούνται μέσα στο παπούτσι.

Η ειδικά διαμορφωμένη ύφανση προσδίδει ανατομικό περίγραμμα δεξιού/αριστερού πέλματος και σε συνδυασμό με την έλλειψη ραφής στα δάκτυλα παρέχουν απόλυτη εργονομική εφαρμογή.

Η προσθήκη ειδικού Reflector σε συγκεκριμένο σημείο της κάλτσας προσφέρει  επιπλέον ορατότητα, ενώ η ειδική πλύση (prewashed) που έχει εφαρμοσθεί στο διαπνέον υλικό της ύφανσης  παρέχει τις επιθυμητές αντιβακτηριδιακές ιδιότητες –ώστε να απολαμβάνετε υγιή και άοσμα πόδια.

ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ

Τεχνικά χαρακτηριστικά του μοντέλου LONG RUN HIGHVIS

Ύψος κάλτσας: Low cut

Πάχος κάλτσας: Lightweight

Πυκνότητα πλέξης: Moredate cushion

Ιδιότητα νήματος : Prewashed antibacterial

“Seamless” χωρίς ραφή στα δάκτυλα

HIGH-VIS reflector για επιπλέον ορατότητα

Ύφανση: Compressive fit πέλμα

Anatomic L/R: Δεξί/Αριστερό περίγραμμα πέλματος

Ventilation channels – Κανάλια εξαερισμού

Elastic band στην καμάρα για τέλειο κράτημα

Θα βρείτε το Long Run High-Vis στο www.xcode.gr και σε επιλεγμένα καταστήματα σε όλη την Ελλάδα.

Άριστες επιδόσεις, Άριστες εντυπώσεις
Κάλτσα διαβαθμισμένης συμπίεσης με ανθρακονήματα και ίνες ασημιού από την X-CODE

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Close My Cart
Close Wishlist
Recently Viewed Close

Close
Κατηγορίες