Λάτρεις του ποδηλάτου, προσέχετε πραγματικά τα πόδια σας;

Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια άνθηση του ποδηλάτου ως μέσου ενός σύγχρονου τρόπου ζωής και συμμετοχής στη φυσική άσκηση. Οπωσδήποτε, θετικά λειτούργησε και η προσπάθεια για δημιουργία πόλεων πιο φιλικών στον ποδηλάτη και η συμμετοχή όλο και περισσότερων ανθρώπων στο κίνημα για την προστασία του περιβάλλοντος.

Είναι σημαντική εξέλιξη και εντυπωσιακό το πόσο ο σύγχρονος ποδηλάτης προσέχει τον εξοπλισμό του γιατί γνωρίζει ότι για να απολαύσει το αγαπημένο του άθλημα πρέπει να είναι σωματικά υγιής και προστατευμένος από τραυματισμούς. Στην ποδηλασία, η υγεία του ποδιού και οι λειτουργίες του αποτελούν τις βασικές προϋποθέσεις για την άσκηση του αθλήματος. Λέγεται ότι τα πόδια είναι η δεύτερη καρδιά του σώματος. Είναι επομένως απαραίτητο να προστατευθούν και πρέπει να δίνεται ιδιαίτερα μεγάλη βαρύτητα στον εξοπλισμό του ποδιού και στο υλικό που έρχεται σε επαφή με το πόδι που είναι η κάλτσα!

Πολλοί λάτρεις της ποδηλασίας έχουν αναφέρει ότι συχνά νιώθουν ένα κάψιμο στα πέλματα ή συσσώρευση ιδρώτα και αισθάνονται τα πόδια να μουλιάζουν. Ενδεχομένως κάποιοι να πιστεύετε ότι αυτό είναι αποτέλεσμα της υπερβολικής άσκησης ενώ κάποιοι άλλοι να αναρωτιέστε ποιος είναι ο ένοχος; Ίσως και να εκπλαγείτε. Είναι οι κάλτσες σας!

Το πέλμα έχει τους περισσότερους ιδρωτοποιούς αδένες του σώματος και εκτός τούτου και ο επιπλέον ιδρώτας του σώματος που παράγεται και δεν προλαβαίνει να εξατμιστεί, καταλήγει στα πόδια και κατά συνέπεια συσσωρεύεται στις κάλτσες. Σε συνδυασμό με το γεγονός ότι το πόδι είναι κλεισμένο και δεν αερίζεται επαρκώς, δημιουργούνται συνθήκες ευνοϊκές για ανάπτυξη μυκήτων καθώς και ένα ευαίσθητο υγρό πόδι, προϋποθέσεις ιδανικές για δημιουργία προβλημάτων.

Οι ποδηλατικές κάλτσες πρέπει να χαρακτηρίζονται από κάποιες ιδιότητες:

  •  Από τη χρήση ινών που αναπνέουν, ένα κατάλληλο υλικό είναι το “Coolmax” που διαχειρίζεται και απομακρύνει την υγρασία από το πόδι.
  •  Από την ύπαρξη, στη δομή της κάλτσας, ειδικής πλέξης με κανάλια εξαερισμού που βοηθούν σημαντικά στην γρήγορη απομάκρυνση του ιδρώτα.
  •  Από την μεγάλη διάρκεια ζωής, χωρίς να υφίσταται καμιά μεταβολή ή παραμόρφωση ή χαλαρότητα στο σχήμα της κάλτσας.
  •  Από την διατήρηση των χαρακτηριστικών και ιδιοτήτων των ινών για όλη τη διάρκεια ζωής του προϊόντος.

Ένα βήμα παραπάνω σε προϊοντικό επίπεδο υπάρχουν και οι τεχνικές ποδηλατικές κάλτσες που προσφέρουν επιπλέον ιδιότητες:

  •  Χρησιμοποιούν Smart Fibers “THermocool” έξυπνες ίνες που εκτός από τη ρύθμιση της υγρασίας, ρυθμίζουν και την θερμοκρασία του ποδιού εξασφαλίζοντας ένα ιδανικό επίπεδο θερμοκρασίας ανεξαρτήτως των καιρικών συνθηκών.
  •  Δεν έχουν ραφή, με τεχνολογία “seamless” στα δάκτυλα των ποδιών.
  •  Έχουν ανατομική φτέρνα “Y” για να φωλιάζει το πόδι.
  •  Τεχνολογία “Second Skin” με υποστήριξη ώστε να αγκαλιάζει το πόδι χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα να μετακινηθεί ή να διπλωθεί η κάλτσα μέσα στο παπούτσι.
  •  Επαγγελματικό ύψος κάλτσας πάνω από τον αστράγαλο και ειδική ζώνη “bandage” για να τον διατηρεί ζεστό και προστατευμένο.

<>Στο site μας θα βρείτε τον κωδικό προιόντος 34100, μοντέλο Cycling που πληρεί τις ανωτέρω προδιαγραφές.

Τέλος είναι πολύ σημαντικό να αποφύγετε τις βαμβακερές κάλτσες, έστω και αν έχουν ένδειξη “Cycling“. Το βαμβάκι απορροφά την υγρασία εξαιρετικά καλά στην πραγματικότητα, τόσο καλά που δεν την αφήνει να φύγει. Οι βαμβακερές κάλτσες διογκώνονται και χάνουν την φόρμα τους. Έτσι φορώντας ταυτόχρονα μια ποδηλατική κάλτσα και μια βαμβακερή και αφού διανύσουμε την ίδια απόσταση για να τις συγκρίνουμε, θα δούμε την δεύτερη να έχει συσσωρεύσει την υγρασία και η περιοχή των δακτύλων να έχει μουλιάσει. Η βαμβακερή κάλτσα επομένως γίνεται πιο βαριά και παχιά και το υγρό πέλμα πολύ ευαίσθητο στη συνεχή επαφή με το πεντάλ, με αποτέλεσμα την επιπλέον καταπόνηση και την μείωση της ποδηλατικής επίδοσης και ευχαρίστησης.

Αντιθέτως, η τεχνική ποδηλατική κάλτσα χάρη στην τεχνολογία της ενισχύει την ευελιξία των κινήσεων, συγκρατεί τους μυς και διατηρεί το πόδι απόλυτα στεγνό.

Υγεία: Τα 5 βασικά οφέλη που προσφέρουν οι κάλτσες
How Socks Impact Shoe Fit

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Close My Cart
Close Wishlist
Recently Viewed Close

Close
Κατηγορίες